Sałatka z duszonymi pieczarkami i warzywami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kolorowe papryki, jajka, ogórki , super komponują się z duszonymi na maśle pieczarkami. Sałatka to pyszny dodatek do potraw z grilla.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg małych pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    5 ogórków kiszonych
    cebula czerwona
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1/2 pęczka szczypiorku
    5 jajek
    1 łyżka masła klarowanego
    3 łyżki majonezu

Sałatka z duszonymi pieczarkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie oczyścić, przekroić na ćwiartki, udusić na maśle, posypać solę.
    Papryki pokroić w cienkie paseczki, cebulę w cienkie piórka, ogórki,ugotowane na twardo jajka w kostkę.
    Zieleninę posiekać, wszystkie składniki dodać do wystudzonych pieczarek, dodać odsączoną kukurydzę i groszek.
    Dodać majonez, sól, pieprz, delikatnie wymieszać, schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy