Sałatka z fasolką szparagową i sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta i pyszna sałaka z fasolką szparagową.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g fasolki szparagowej
    3 jajka
    100 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
    1/4 łyżeczki soli
    2 łyżeczki chrzanu

Sałatka z fasolką szparagową i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić na duże kawałki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
    Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę.
    Jogurt wymieszać z solą i chrzanem.
    Fasolkę wyłożyć na duży talerz, polać sosem, posypać posiekanym jajkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy