Sałatka z fasolką szparagową i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Z podanych składników wychodzi naprawdę duża porcja sałatki.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki 2 cm ( świeżej lub mrożonej )
    2 puszki kukurydzy
    30 dag ogórków konserwowych
    40 dag szynki konserwowej
    30 dag sera żółtego

    sos:
    1,5 szklanki majonezu
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki soku z cytryny
    cukier, sól, pieprz

Sałatka z fasolką szparagową i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną fasolkę łączymy z odsączoną kukurydzą i pokrojonymi w plasterki ogórkami konserwowymi.
  • 2. Szynkę i ser kroimy w słupki , dodajemy do sałatki.
    Składniki sosu łączymy , doprawiamy do smaku. Dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy