Smaczna, letnia sałatka. Idealna na lekką kolację lud jako dodatek do dań np. mięsnych.
30 min
Składniki:
Składniki:
500 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
200 g pomidorków koktajlowych
mała cebulka
świeża bazylia i mięta lub tymianek
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Sałatka z fasolką szparakową i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę oczyścić z końcówek, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić.
2.Cebulke pokroić w drobną kosteczkę, a następnie posolić.
3.W misce wymieszać fasolkę z pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami i cebulką. Doprawić solą, pieprzem, dużą ilością świeżymi ziół i wymieszać z ok. 5 łyżkami oliwy.
Buon Appetito!
Komentarze