Sałatka z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Z kilku składników można uzyskać przepyszną sałatkę!

Składniki:

  • - około 300g ugotowanej al-dente fasolki szparagowej
    - szklanka cieciorki z puszki lub ugotowanej al-dente
    - czerwona papryka (średniej wielkości)
    - garść posiekanej natki pietruszki
    - jedna mała cebulka czerwona
    - sól i pieprz do smaku

    SOS*
    - 3 łyżeczki octu winnego
    - 1łyżeczka musztardy
    - 2 łyżeczki cukru (najpierw dodać połowę, resztę gdy bedzie zbyt mało słodkie)
    - 4 łyżeczki wody
    - 4 łyżeczki oliwy z oliwek
    - szczypta czosnku granulowanego

    *proporcje możemy zmieniać według własnego uznania

Sałatka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy fasolkę szparagową al-dente,studzimy. Cieciorkę odsączamy z zalewy (jeśli sami gotujemy cieciorkę postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu). Paprykę kroimy kostkę. Cebulkę i natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski zalewamy sosem i przyprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy