Sałatka z fenkuła

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -2 fenkuły
    -skórka otarta z cytryny
    -sok z jednej cytryny
    -2 łyżki posiekanych listków kolendry
    -1 łyżka posiekanych listków bazylii
    -10 czarnych pokrojonych oliwek
    -oliwa
    -sól
    -pieprz

Sałatka z fenkuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fenkuła odcinamy łodyżki z listkami, kroimy na pół i usuwamy zewnętrzne warstwy z plamkami. Następnie kroimy na cieniutki plasterki, które wkładamy do miski i polewamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Dodajemy otartą skórkę z cytryny, listki kolendry i bazylii oraz pokrojone oliwki. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy oliwą, mieszamy. Odstawiamy, żeby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy