Sałatka z fetą i arbuzem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Niecodzienne połączenie słodkiego arbuza z fetą i miodowym winegret.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 mały kawałek arbuza,
    1/2 opakowania sera feta,
    10 czarnych oliwek,
    1/2 małej cebulki,
    1/4 szklanki oliwy,
    2 łyżki soku z cytryny,
    1,5 łyżki miodu,
    1/2 ząbka czosnku,
    łyżeczka octu balsamicznego,
    sól, pieprz,
    10 listków mięty.

Sałatka z fetą i arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza i fetę pokroić w kostkę,cebulę w piórka, a oliwki przekroić na pół. Sok z cytryny wymieszać z miodem, octem, posiekanym czosnkiem, dodać oliwę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na talerzu ułożyć arbuza, fetę, oliwki, cebulę i polać sosem winegret. Udekorować listkami mięty.

Komentarze

Podobne przepisy