Sałatka z gyrosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem kuchennym
i kroimy w małe
kawałki. Przyprawę do gyrosa
mieszamy z 1/3 szklanki
oleju, a następnie obtaczamy
w niej kawałki mięsa.
Wstawiamy na ok. 12 godzin
do lodówki.
2.Mięso wraz z marynatą
wkładamy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy do miękkości.
3.Warzywa myjemy i osuszamy.
Z papryki usuwamy
gniazdo nasienne. Miąższ
wraz z pomidorem kroimy
w małe kawałki. Kapustę
szatkujemy, ogórka kroimy
w kostkę. Szczypiorek siekamy.
Warzywa mieszamy
z mięsem.
4.Majonez mieszamy ze
śmietaną. Polewamy sałatkę,
a następnie dokładnie
mieszamy. Dekorujemy.
Komentarze