Sałatka z Halloumi i suszoną polędwiczką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Suszona polędwiczka o smaku wina w połączeniu z orzechami, serem Halloumi i chrupiącą kapustą.

  • 10 min

Składniki:

  • garść kapusty pekińskiej
    kilka plasterków sera Halloumi
    kilka plasterków polędwiczki
    garstka orzechów włoskich
    szczypiorek
    pieprz
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka soku z cytryny

Sałatka z halloumi i suszoną polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i siekamy, układamy plasterki polędwiczki, ser kroimy w kosteczkę, paseczki, koreczki, jak kto woli.
    Oliwę mieszamy z pieprzem i sokiem z cytryny, polewamy delikatnie sałatkę, dodajemy pokruszone na mniejsze kawałki orzechy. Posypujemy szczypiorkiem. Szybko i lekko. Smacznego.

Porady

Polędwiczkę o winnym smaku można zastąpić suszoną albo chorizo. Ser halloumi można zastąpić oscypkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy