Suszona polędwiczka o smaku wina w połączeniu z orzechami, serem Halloumi i chrupiącą kapustą.
10 min
Składniki:
garść kapusty pekińskiej
kilka plasterków sera Halloumi
kilka plasterków polędwiczki
garstka orzechów włoskich
szczypiorek
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
Sałatka z halloumi i suszoną polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę myjemy i siekamy, układamy plasterki polędwiczki, ser kroimy w kosteczkę, paseczki, koreczki, jak kto woli.
Oliwę mieszamy z pieprzem i sokiem z cytryny, polewamy delikatnie sałatkę, dodajemy pokruszone na mniejsze kawałki orzechy. Posypujemy szczypiorkiem. Szybko i lekko. Smacznego.
Porady
Polędwiczkę o winnym smaku można zastąpić suszoną albo chorizo. Ser halloumi można zastąpić oscypkiem.
Komentarze