Jajka i szczypiorek to wg mnie połączenie idealne,a jeśli wzbogacimy je lekko przesmażonymi na maśle pieczarkami to wyjdzie naprawdę świetna sałatka. Szybka i prosta ale smakowita.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4 jajka
6 pieczarek
pół pęczka szczypiorku
łyżka majonezu
kawałeczek masła do podsmażenia
sól, pieprz kolorowy
Sałatka z jajek, pieczarek i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, podsmażyć na masełku do zarumienienia, lekko posolić. Wystudzić, drobno pokroić. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki połączyć z łyżką majonezu, dodać sól i pieprz do smaku.
Komentarze