Sałatka z jarmużem, szpinakiem i liśćmi czerwonej kapusty w sosie balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowy dodatek do obiadu, taka sałatka jest urozmaiceniem jadłospisu kiedy brakuje nam pomysłów a nieraz i czasu ponieważ robi się ja bardzo szybko.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie sałat z czerwoną kapustą
    1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
    1/2 szklanki migdałów
    Opcjonalnie: 1 łyżka startego sera parmezan

    Sos balsamiczny:
    1/2 szklanki octu balsamicznego
    1/2 szklanki oleju
    1-2 łyżki miodu
    Sól, pieprz

Sałatka z jarmużem, szpinakiem i liśćmi czerwonej kapusty w sosie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na mniejsze części. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wyłożyć na salaterke.
  • 2. Sos balsamiczny:
    Wszystkie składniki wymieszać, polać nim sałatkę.

Porady

Jeśli nie mamy gotowej mieszanki sałat możemy sami skomponować taką mieszankę w ilości według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy