Minus diety to to,ze człowiek początkowo chodzi głodny i raczej trudno wspiąć się na wyżyny swoich talentów kulinarnych i tego mi najbardziej szkoda ale co robić, trzeba podjąć tę walkę...
Składniki:
100 g kapusty kiszonej
40 g czerwonej papryki
60 g zielonego ogórka
1 plaster czerwonej cebuli
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka octu ryżowego
15 g orzechów włoskich łuskanych
Niskokaloryczna sałatka z kiszonej z papryka i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę opłukać pod bieżącą wodą i odcisnąć. Drobniutko pokroić. Paprykę umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Pokroić ja w małą kostkę. Dodać do miski. Ogórka wyszorować, osuszyć i nie obierać. Pokroić w małą kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Dodać do miski razem z ogórkiem. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać.
2.Orzechy uprażyć na suchej i czystej patelni.
Posypać sałatkę orzechami przed podaniem.
Smacznego!
Komentarze