Niskokaloryczna sałatka z kiszonej z papryka i orzechami

0 (0 ocen)

Minus diety to to,ze człowiek początkowo chodzi głodny i raczej trudno wspiąć się na wyżyny swoich talentów kulinarnych i tego mi najbardziej szkoda ale co robić, trzeba podjąć tę walkę...

Składniki:

  • 100 g kapusty kiszonej
    40 g czerwonej papryki
    60 g zielonego ogórka
    1 plaster czerwonej cebuli
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżeczka octu ryżowego
    15 g orzechów włoskich łuskanych

Niskokaloryczna sałatka z kiszonej z papryka i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki sałatki 1. Kapustę opłukać pod bieżącą wodą i odcisnąć. Drobniutko pokroić. Paprykę umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Pokroić ja w małą kostkę. Dodać do miski. Ogórka wyszorować, osuszyć i nie obierać. Pokroić w małą kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Dodać do miski razem z ogórkiem. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać.
  • orzechy uprażać 2. Orzechy uprażyć na suchej i czystej patelni.
    Posypać sałatkę orzechami przed podaniem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy