Sałatka z kiszonymi patisonami z jajkiem z dressingiem musztardowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Propozycja na pyszną, zdrową sałatkę z roszponką, kiszonymi patisonami, jajem i kukurydzą. Całość polana dressingiem musztardowym.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 garść roszponki

    jajko ugotowane na twardo

    patison kiszony

    2-3 łyżki kukurydzy



    Dressing:

    łyżeczka musztardy

    2-3 łyżki oliwy

    2 łyżki wody z kiszonych patisonów

Sałatka z kiszonymi patisonami z jajkiem z dressingiem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki dressingu wymieszać.
    Na talerz położyć garść roszponki, przeciąć jajko na ćwiartki, patisona na mniejsze kawałki, dodać kukurydzę. Polać dresingiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy