Sałatka z kolorowych pomidorów i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • 10 min

I nastał wrzesień...temperatura wyraźnie spada, coraz szybciej robi się ciemno i kończy się stopniowo sezon na pyszne, świeże, esencjonalne warzywa, dlatego zajadajmy się pomidorami, póki smakują idealnie.

  • 10 min

Składniki:

  • różnokolorowe i różnej wielkości pomidory (malinowy, limo, żółte koktajlowe)
    kulka sera mozzarella
    garść bazylii
    oliwa
    gęste balsamico (krem balsamiczny)
    sól
    świeżo mielony kolorowy pieprz

Sałatka z kolorowych pomidorów i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy z pomidorków pokroić na plastry.
    Na talerzu układać najpierw plastry większych pomidorów, a potem te mniejsze.
    Mozzarellę porwać na kawałeczki i rozłożyć na talerzu.
    Bazylię posiekać i dodać do sałatki.
    Całość doprawić solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
    Przed podaniem sałatkę polać oliwą oraz skropić balsamico.
    Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy