Sałatka z kozim serem i szparagami

0 (0 ocen)

Sałatka idealnie sprawdzi się do pieczonych mięs lub jako zdrowy ,lekki ,bezmięsny posiłek. Polecam jest pyszna.

Składniki:

  • 1/2 sałaty lodowej
    7 zielonych szparagów
    4 rzodkiewki
    2 ogórki szklarniowe
    10 pomidorków koktajlowych
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 opakowania twarogowego sera z mleka koziego( ok 70g.)
    1 łyżeczka masła
    przyprawa do mozzarelli i pomidorów lub suszona bazylia
    przyprawa do sałatek
    świeżo mielony czarny pieprz
    sól cebulowa

Sałatka z kozim serem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.
    Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce ,każdego przekroić na 3-4 części , gotować z dodatkiem masła do miękkości ok 7-8min.
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki ,ogórki oraz rzodkiewki pokroić w plastry,paprykę w kostkę ,pomidorki przekroić na pół.
    Sałatę wymieszać z ogórkiem,rzodkiewką oraz większością szparagów.
    Na wierzch położyć pomidorki ,oprószyć przyprawami.
    Całość przykryć resztą szparagów oraz kleksami z sera koziego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy