Sos musztardowy
jedna łyżeczka musztardy dijon
2 łyżeczki oliwy
łyżeczka soku jabłkowego lub pomarańczowego
szczypta pieprzu
2 łyżki soku z limonki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać
Sałatka z kurczakiem i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić w paski, posolić i przyprawić pieprzem oraz papryką. Dusić mięso na maśle przez 7-10 minut.
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie.
Sezam uprażyć na patelni.
Warzywa opłukać i pokroić: paprykę i rzodkiewkę na małe kawałeczki, szczypiorek drobno posiekać a cebulkę pokroić w pół krążki, łodygę selera jeśli jest zbyt gruba przekroić wzdłuż, a następnie w małe kawałeczki.
Wszystkie składniki razem wymieszać i polać sosem musztardowym
Komentarze