Sałatka z kuskusem i pieczonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Można zabrać do pracy lub szkoły.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    10 pieczarek
    5 pomidorów koktajlowych
    starta marchewka
    kiełki rzodkiewki
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Sałatka z kuskusem i pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, ułożyć w naczyniu do pieczenia, polać odrobiną oliwy, posypać solą i pieprzem. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 min.
  • 2. Kaszę kuskus przesypać do większego naczynia, zalać wrzątkiem (według przepisu na opakowaniu).
  • 3. Kaszę wymieszać ze startą marchewką, pokrojonymi pomidorkami i kiełkami. Dodać upieczone warzywa. Można doprawić do smaku.

Porady

Można dodać też kawałki kurczaka, pieczonego bakłażana, startą białą kapustę.

Komentarze

Podobne przepisy