100 g wędzonego łososia z czosnkiem niedźwiedzim
szczypta morszczynu
1/2 dojrzałej pitai
pół zielonego ogórka
garstka kiełków fasoli mung
50 g sera pleśniowego z zielonym pieprzem
garść młodego szpinaku
garść posiekanej kapusty pekińskiej
łyżka oliwy z oliwek
szczypta różowej soli
1/4 czerwonej papryki
Sałatka z łososiem, morszczynem i pitają - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na duży talerz wysypujemy posiekaną kapustę pekińską, szpinak oraz plastry zielonego ogórka wraz ze skórką (najłatwiej to zrobić obieraczką do ziemniaków).
Następnie całość posypujemy kiełkami, kawałkami pitai bez skórki, pokrojonym na cieniutkie plasterki serem pleśniowym oraz kosteczkami czerwonej papryki.
Oliwę mieszamy ze szczyptą różowej soli oraz morszczynem.
Komentarze