Sałatka z łososiem, morszczynem i pitają

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Kolorowe zdrowie na talerzu. ;)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia z czosnkiem niedźwiedzim
    szczypta morszczynu
    1/2 dojrzałej pitai
    pół zielonego ogórka
    garstka kiełków fasoli mung
    50 g sera pleśniowego z zielonym pieprzem
    garść młodego szpinaku
    garść posiekanej kapusty pekińskiej
    łyżka oliwy z oliwek
    szczypta różowej soli
    1/4 czerwonej papryki

Sałatka z łososiem, morszczynem i pitają - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na duży talerz wysypujemy posiekaną kapustę pekińską, szpinak oraz plastry zielonego ogórka wraz ze skórką (najłatwiej to zrobić obieraczką do ziemniaków).

    Następnie całość posypujemy kiełkami, kawałkami pitai bez skórki, pokrojonym na cieniutkie plasterki serem pleśniowym oraz kosteczkami czerwonej papryki.

    Oliwę mieszamy ze szczyptą różowej soli oraz morszczynem.

    Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy