Sałatka z makaronem ryżowym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w wykonaniu sałatka którą może być przystawką lub dodatkiem do wędlin lub grilla.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu ryżowego
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 puszka mała kukurydzy
    1/2 cebuli czerwonej
    2 świeże ogórki
    2 łyżki startego żółtego sera np. gouda
    2 łyżki majonezu
    Sól, pieprz

Sałatka z makaronem ryżowym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu i przestudzic.
  • 2. Papryki, ogórka i cebulę pokroić w drobna kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę aby smaki się wyrównały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy