Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi

0 (0 ocen)

Prosta i szybka sałatka układana warstwami. Sprawdzi się na każdej domowej imprezie, do pracy czy szkoły. Po wyjęciu wszystko ładnie się łączy i smaki przenikają.

Składniki:

  • 1 opakowanie zupki chińskiej
    6 łyżek keczupu
    1 puszka kukurydzy
    250 g paluszków krabowych
    100 g ryżu
    5 łyżek majonezu
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 zielonej papryki

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupki chińskiej zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieje. Odcedzamy. Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Papryki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W wysokiej szklanej i przezroczystej misce składniki układamy następującymi warstwami: makaron z zupki chińskiej, 2 łyżki keczupu, kukurydza (zostawiamy 3 łyżki), 2 łyżki majonezu, paluszki krabowe, ryż, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki majonezu, reszta kukurydzy, kolorowe papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy