Sałatka z mixem kasz i mieszanką meksykańską

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie to przygotujemy w kilka chwil.
Nie dość, że jest łatwa i pyszna to jeszcze uniwersalna i zdrowa. Można ją zjeść jako:
- sałatkę na kolację,
- zabrać jako lunch do pracy/szkoły,
- na ciepło jako dodatek do obiadu z mięsem.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 saszetki mixu ziaren multigrano (kasza pęczak, kasza owsiana prażona, ryż czerwony, siemię lniane)
    sałatka meksykańska w puszce - masa po odsączeniu 260g (kukurydza, groszej, marchewka, czerwona fasola),
    pół łyżeczki soli

Sałatka z mixem kasz i mieszanką meksykańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut.
    Odsączamy dokładnie.
    Sałatkę meksykańską przesypujemy na sito, aby odlać zalewę. Dodajemy do mixu kasz. Mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy