Sałatka z ogórków na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki i marchew obrać ze skórki,opłukać i pokroić w plasterki.Cebulę obrać z łusek,opłukać i pokroić w piórka.Wszystko razem przełożyć do dużej miski.Dodać sól,razem wymieszać i odstawić na 30 minut.Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do dużego czystego garnka.Liście zielonej pietruszki i selera opłukać,osuszyć i pokroić.
2.Do małego garnka wsypać cukier.Dodać olej i ocet.Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować.Gorącą zalewę wlać do garnka z ogórkami i razem dokładnie wymieszać.Dodać pietruszkę,seler i ponownie wymieszac.Gotową sałatkę przełorzyć do czystych i suchych słoików.
3.Dokładnie zakręcić i pasteryzować 15 minut.Ostudzić.Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy.
Komentarze