Sałatka z opienków

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z marynowanych opieńków z soczewicą. Zadziwi gości i szybko zniknie.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mieszanki warzywnej „po polsku” ( groszek, kukurydza, marchewka)
    1 puszka soczewicy gotowanej na parze
    1 słoik marynowanych opieńków
    garść rzeżuchy lub dowolnych kiełków
    łyżka majonezu
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z opienków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z opieńków 2 1. Soczewicę i mieszankę warzywną wymierzać.
    Opieńki odcedzić zalewy i dokładnie opłukać na sitku, pokroić w drobną kostkę.
    Dodać posiekaną rzeżuchę lub kiełki.
    Dodać majonez, wymieszać.
    Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy