Sałatka z owocami, fetą i olejem wiesiołkowym

0 (0 ocen)

Nie lubię monotonii i nudy ani w życiu ani w kuchni. Dlatego nie boje się eksperymentować na talerzu, lubię poznawać nowe zestawienia i smaki. Dzisiejsza sałatka, to harmonijne połączenie słodkiego i słonego smaku, czyli owoce z białym serem fetą. Całość polana cennym olejem wiesiołkowym.

Składniki:

  • -1 łyżeczka oleju wiesiołkowego
    -łyżeczka pestek dyni
    -kilka liści sałaty lodowej
    -garść malin
    -kawałek brzoskwini
    -spory plaster sera feta
    -łyżka posiekanej natki pietruszki
    -kilka kulek winogron

Sałatka z owocami, fetą i olejem wiesiołkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -dynię dokładnie myjemy i kroimy na kawałki
    -wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 30 min w 200C i studzimy
    -dynię oraz maliny wkładamy do malaksera, zalewamy wodą i dokładnie blendujemy
    -chłodnik posypujemy płatkami migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy