Sałatka z paluszkami krabowymi z azjatycką nutą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka, chrupiąca i szybka w przygotowaniu sałatka - posiłek w sam raz na lato.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - ogórek duży: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - kiełki fasoli mung: 100 gramów
    - mrożone paluszki krabowe: 1 opakowanie
    DRESSING:
    - sos rybny: 1 łyżka
    - sok z limonki: 0.5 sztuki
    - ocet ryżowy: 1 łyżka
    - olej sezamowy: 1 łyżka
    - chilli mielone: 1 szczypta
    - prażone ziarna sezamu: 1 łyżeczka
    - cukier trzcinowy: 1 łyżka

Sałatka z paluszkami krabowymi z azjatycką nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki krabowe rozmrozić, pokroć w ukośne, cienkie plasterki.
  • 2. Ogórek umyć, oszuszyć, obrać częściowo ze skórki - zostawić podłużne paski skórki, aby wyglądał bardziej dekoracyjnie, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w ukośne półplasterki.
  • 3. Kiełki opłukać i odsącyć na sicie.
  • 4. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w paseczki.
  • 5. Wymieszać składniki dressingu, podać nim składniki sałatki, całość wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy