pieczarki-250 g
mix sałat z rukolą -pół opakowania
ser feta-150 g
sos vinegret:
olej rzepakowy-3 łyżki
sok z cytryny-1 łyżka
musztarda-1 łyżeczka
szczypta soli i pieprzu
olej rzepakowy do smażenia
Sałatka z pieczarkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Doprawić solą i pieprzem.
2.Fetę pokroić w kostkę.
3.Pieczarki i fetę ułożyć na sałacie.
4.Przygotować sos: Do słoika wycisnąć sok z cytryny,dodać musztardę, olej, sól i pieprz, Słoik zakręcić i potrząsać do wymieszania składników. Polać nim sałatkę.
Smacznego.
Komentarze