SAŁATKA Z PIECZONĄ MAKRELĄ I AWOKADO

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowe kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 zawarte w makreli dopełnione cudownymi właściwościami awokado. Olbrzymia bomba zdrowia dla Twojego serca.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - makrela pieczona (może być również wędzona): 15 dekagramów
    - ogórek kiszony: 1 sztuka
    - czerwona papryka świeża: 0.25 sztuki
    - awokado: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 0.5 łyżeczki
    - musztarda dijon (do smaku): 1.5 łyżeczki
    - sól, świeżo mielony pieprz (do smaku): 1 sztuka
    - dowolne kiełki do podania: 2 łyżki

Sałatka z pieczoną makrelą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości, podzielić na niewielkie kawałki. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę.

    Miąższ awokado utrzeć z oliwą i musztardą na gładką pastę. Oliwę można pominąć jeśli awokado będzie bardzo dojrzałe.

    Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Można podać z kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy