Sałatka z pieczonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i zdrowa sałatka z pieczonymi warzywami idealna na ciepłą kolację lub jako dodatek do mięsa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    0,5 małej dyni
    1 czerwona cebula
    1 papryka czerwona
    1 marchewka
    1 burak czerwony
    Kilka listków bazylii
    2 łyżki oliwy
    3 ząbki czosnku
    Sól do smaku

    Sos
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy francuskiej
    Sok z połowy cytryny
    pieprz, ostra papryka do smaku

Sałatka z pieczonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, w razie potrzeby obrać marchew, buraka i cebulę. Pokroić na dowolne kawałki, dodać posiekaną bazylię , czosnek, sól i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. Piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.
    Wszystkie składniki na sos połącz ze sobą i wymieszaj z upieczonymi warzywami.

Komentarze

Podobne przepisy