Sałatka z pieczonym łososiem i truskawką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Doskonała kompozycja, nadaje sałatce oryginalny charakter i podkreśla smak.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • po garści liści 2 różnych sałat
    200 g pieczonego łososia
    200 g truskawek
    200 g sera feta
    listki bazylii
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki octu balsamicznego
    łyżeczka płynnego miodu
    sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
    sezam do posypania

Sałatka z pieczonym łososiem i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Salaty umyć, osuszyć. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Pieczony łosoś pokroić na nie wielkie kawałki, ser feta w kostkę. Na talerzu ułożyć kolorowe sałaty, pokrojone truskawki, łosoś i kostki sera.
  • 2. 2. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, miodem, solą i pieprzem. Polać sałatkę sosem i lekko wymieszać. Posypać sezamem. Udekorować listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy