Sałatka z prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

Lekka sałatka jako dodatek do ryb lub mięs

Składniki:

  • Rucola
    Kasza pęczak
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
    słonecznik

Sałatka z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Garsć kaszy gotujemy.
  • 2. Garść słonecznika prażymy na patelni ( baz dodatku tłuszczu) przez ok 10 min. Ważne jest, aby go nie przypalić, tylko zrumienić
  • 3. Rucolę myjemy, pozbywamy się nadmiaru wody
  • 4. Gdy kasza się ugotuje, odsączamy ją i studzimy.
    Pozwólmy także ostygnąć ziarnom słonecznika.
  • 5. Wyjmujemy miskę :)
  • 6. Mieszamy wszystkie składniki, przyprawiając je odrobiną soli, pieprzu i skraplając oliwą z oliwek.

    Danie gotowe.

Porady

Pamiętaj, by nie rozgotować kaszy :)

Komentarze

Podobne przepisy