sałatka z pstrągiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

bardzo zdrowy i lekki obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mały pstrąg
    1/2 pomidora
    małe opakowanie mixu sałat
    makaron pełnoziarnisty świderki 3 garści
    oliwa 4 łyżki
    sok z 1 cytryny
    pieprz
    sól

Sałatka z pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pstrąga pieczemy skropionego sokiem z cytryny i posypanego pieprzem w piekarniku 15 min w 250st. Po czym ściągam skórę i oddzielam mięso od kości. makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie i mieszam z pokrojonymi pomidorkami, sałatą, resztą soku z cytryny i oliwą. Układam na talerzach. Na wierzchu układam mięso ryby.

Porady

można zamiast pstrąga pieczonego użyć wędzonego lub innej ryby wg. gustu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy