40 g roszponki
120 g sera Castello Ananas
90 g kiełbasy Rosette
2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych w oliwnej zalewie
1 łyżka octu balsamicznego
puszka hiszpańskich czarnych oliwek
Sałatka z roszponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roszponkę umyć, osuszyć i włożyć do miski.
Ser Castello Ananas ( jest to ser słodki )pokroić w kostkę.
Kiełbasę Rosette ( Rodzaj salami )przekroić każdy plasterek na połowę i usmażyć na suchej patelni.
Zrobią się chrupiące talarki.
Oliwki osączyć z zalewy.
Wszystko razem wymieszać i polać sosem z oliwy która została mi z pomidorów suszonych i łyżeczki octu balsamicznego.
Porady
Sałatkę od razu zajadać aby roszponka nie powiędła.
Komentarze