Sałatka z roszponki z boczkiem i olejem sezamowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam takie proste sałatki z paru składników. Roszponka,pomidor i czerwona cebula, jako sycący dodatek, chrupiący boczek a całość skropiona olejem sezamowym.
Idealna sałatka na lunch lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80g. roszponki
    2 pomidory
    1 pęczek rzodkiewki
    1 czerwona cebula
    300g. wędzonego boczku
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    świeżo mielony czarny pieprz
    olej sezamowy

Sałatka z roszponki z boczkiem i olejem sezamowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszpunkę wyłożyć do miski.
    Warzywa umyć, pomidory oraz rzodkiewki pokroić w ćwiartki.
    Cebulę w piórka.
    Warzywa wymieszać razem.
  • 2. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni.
    Sałatkę podzielić na porcję, oprószyć suszonymi pomidorami oraz świeżo mielonym pieprzem.
    Każdą porcję posypać boczkiem oraz polać olejem sezamowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy