Sałatka z rukolą, serem camembert, marynowaną gruszką i granatem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sałatka jest wyśmienita.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • duża garść sałaty rukola
    ser camembert
    gruszka w occie marynowana (moja własnej roboty)
    orzechy włoskie garść
    szynka prosciutto 80 g
    granat - połowa owocu
    2-3 łyżki oleju z awokado
    łyżka soku z cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól

Sałatka z rukolą, serem camembert, marynowaną gruszką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku ułożyć rukolę i kolejno układać - pokrojony na małe kawałki ser camembert, pokrojoną na małe kawałki marynowaną gruszkę, pozwijane w ruloniki kawałki szynki prosciutto, pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie. Sałatkę posypać pestkami granatu oraz świeżo mielonym pieprzem i solą do smaku. Polać olejem z awokado i sokiem z cytryny.
    Smacznego.

Porady

Pestki z granatu najlepiej wydobywać w miseczce, w wodzie. Unikniemy popryskania sokiem otoczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy