Sałatka z selerem, figami i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnych chwilach prowadzę kulinarnego bloga.

Składniki:

  • ● 10 dag suszonych fig
    ● słoik selera w zalewie
    ● 12 dag sera z niebieską pleśnią
    ● łyżeczka tymianku
    ● 2 łyżki majonezu
    ● łyżka śmietany 12-proc.
    ● szczypta soli
    ● pieprz

Sałatka z selerem, figami i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera dokładnie osączamy z zalewy. Figi i ser kroimy
    w małe kawałki. Przekładamy do miski.
  • 2. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy z selerem, figami i serem. Chłodzimy w lodówce ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy