Sałatka z soczewicą i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Z zieloną soczewicą

Składniki:

  • 1 szklanka zielonej soczewicy
    3 jajka
    1 puszka tuńczyka
    4 ogórki konserwowe
    1 mały por
    1 łyżeczka musztardy
    2-3 łyżki majonezu
    sól i pieprz

Sałatka z soczewicą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować w miękkości i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Tuńczyka osączyć. Pora pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy