Sałatka z sosem musztardowo-miodowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Połączenie chrupiących warzyw, tuńczyka i fantastycznego sosu - posmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za tuńczykiem.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Mix sałat lub pół główki sałaty lodowej
    10 pomidorów koktajlowych
    Pół papryki czerwonej lub żółtej
    1 czerwona cebula
    Puszka tuńczyka w sosie własnym

    Sos:
    3 łyżki oliwy
    3 łyżki wody
    3 łyżeczki musztardy miodowej
    1.5 łyżeczki miodu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    Sól, pieprz do smaku

Sałatka z sosem musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mix sałat rozłożyć na dwóch talerzach (sałatę lodową porwać na kawałki), pomidorki, paprykę i cebule pokroić, ułożyć na sałacie. Tuńczyka odcedzić, rozłożyć równomiernie na warzywach. Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Polać przygotowane porcje salatki sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy