Sałatka z tortelini
Składniki:
- Opakowanie 250 g makaronu tortelini - użyłam z nadzieniem grzybowym, 30 dag średniej wielkości pieczarek, pęczek szczypiorku, 1/2 średniej cebuli czerwonej, 4 ogórki konserwowe, 5 łyżek kukurydzy, ząbek czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, łyżka kwaśnej śmietany
Sałatka z tortelini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Makaron ugotowałam - odcedziłam - przelałam zimą wodą. Pieczarki ugotowałam w lekko osolonej wodzie - pokroiłam wzdłuż na 4 części. Ogórki cebulę pokroiłam w kostkę. Szczypiorek drobno posiekałam. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Wszystkie składniki połączyłam. Doprawiłam solą i pieprzem. Wymieszałam z majonezem i śmietaną - schłodziłam
Komentarze