Sałatka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciekawa propozycja dla wielbicieli tuńczyka i nie tylko.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    5 jajek ugotowanych na twardo
    2 średnie cebule
    majonez
    ser żółty w kawałku
    sól i pieprz
    pietruszka do dekoracji

Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy, solimy i odstawiamy do chwili aż zmięknie. Jajka kroimy w małą kosteczkę. Tuńczyka odsączamy i wykładamy na spód półmiska. Na to równomiernie rozkładamy odciśniętą cebulę, na którą kładziemy pokrojone jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość smarujemy majonezem, na który ścieramy na drobnej tarce żółty ser. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy