Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i pieczarkami.

  • 40 min

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym 2 op
    marchew 4 szt
    jajka 5 szt
    kukurydza konserwowa 1 puszka
    pieczarki średnie 10-12 szt
    cebula pokrojona w kostkę 1/4 szt
    ogórki konserwowe 5-6 szt
    szczypiorek 1 pęczek
    masło 1 łyżka
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka i marchew ugotować, obrać i drobno pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w plastry odparować z płynu jaki wytworzą i przesmażyć na maśle. Wystudzić. Dodać przygotowaną cebulę, wymieszać i doprawić do smaku. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Przygotowane składniki układać kolejno warstwami: szczypiorek, marchew, majonez, pieczarki, ogórki, tuńczyk, jajko oprószyć solą i pieprzem, majonez i kukurydza. Schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy