WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
puszka tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju),
2 większe garście mieszanki sałat,
kawałek ogórka zielonego,
2 średnie pomidory (najlepiej malinowe),
10 dag tartego sera żółtego.
Składniki na sos:
2 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu,
4 łyżki tartego sera żółtego,
sos "Cezar" (Knorr).
Sałatka z tuńczykiem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka osączam z oleju na sicie.
Pomidora i ogórka kroję w kostkę (wielkość według uznania).
Przygotowuję sos: dokładnie łączę ze sobą wszystkie jego składniki.
Do miski wkładam sałatę, dodaję pozostałe warzywa, tuńczyka i ser, Całość zalewam przygotowanym sosem, mieszam.
Komentarze