Sałatka z tuńczykiem, selerem i żurawiną

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie i bomba witaminowa. Znika z talerzy w mgnieniu oka.

Składniki:

  • 1 torebka brązowego ryżu
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    5 gałązek selera naciowego
    pół cebuli
    75g suszonej żurawiny
    garść posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz

Sałatka z tuńczykiem, selerem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
  • 2. Gałązki selera dokładnie umyć, odciąć zdrewniałe końce, resztę pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • 3. W dużej misce wymieszać ryż, pokrojone warzywa, kawałki odsączonego tuńczyka, szczypiorek i żurawinę. Połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy