Sałatka z warzyw i jajek

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smaczna sałatka, z dużą ilością witamin, podana z kanapkami z boczkiem wędzonym.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ziemniaki 5 szt.(sałatkowe)
    marchew 2 szt.
    1 seler
    1 por zielona część
    jajka kurze 6 szt.
    ogórki kiszone 50 dag
    groszek zielony 1 puszka (200 g)
    kukurydza 1 puszka (200 g)
    majonez domowy
    musztarda 3 łyżki stołowe
    pieprz ziołowy do smaku
    sól do smaku
    szczypior do dekoracji
    kanapki z boczkiem wędzonym pokrojone w kostki 5x5 cm

Sałatka z warzyw i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z warzyw i jajek. 1. Ziemniaki, seler i marchew myjemy, gotujemy w skórkach do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. W między czasie gotujemy jajka. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, ogórki kiszone i por również kroimy w kostkę. Groszek zielony i kukurydzę wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i dalej mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy musztardę i majonez, ponownie mieszamy. Sałatkę podajemy z pokrojonymi kanapkami z wędzonym boczkiem.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy