Sałatka z wątróbka i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę opłukać, oczyścić i zalać mlekiem.
Odstawić na 30 minut.
Kromki skropić oliwą i zrumienić na patelni grillowej.
Wystudzić i pokruszyć.
Na tej samej patelni zgrillować cząstki brzoskwiń.
Roszponkę umyć i osuszyć.
Cebulę obrać i posiekać.
Wątróbkę osuszyć i obsypać majerankiem.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle.
Przed końcem smażenia posypać solą i pieprzem.
Wymieszać.
Przełożyć na ręcznik papierowy i ostudzić.
Wątróbkę wyłożyć na roszponkę.
Dodać brzoskwinie.
Posypać cebulą i okruchami bułki.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze