Sałatka z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kilkuskładnikowa sałatka do wykonania w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • wędzona makrela
    woreczek ryżu
    4 jajka
    mała cebula
    100 g żółtego sera
    szczypiorek
    majonez (ok. 3 łyżek)
    sól
    pieprz

Sałatka z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzone pokroić w kostkę. Dodać ryż, pokrojoną w kosteczkę cebulę, posiekany szczypiorek oraz starty na grubej tarce ser żółty.
  • 3. Makrelę pozbawić ości i podrobić palcami na małe kawałki. Dodać do reszty składników. Wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Podawać z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy