Sałatka z zupek chińskich

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybko znika ze stołu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
    1 por ( biała część )
    2 zupki chińskie Vifon rosół z kury
    curry
    olej do smażenia
    podwójna pierś kurczaka
    średnia kapusta pekińska
    majonez
    sól, pieprz

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek chińskich łamiemy na 4 części, posypujemy przyprawą, która była do nich dołączona ( tłuszcz wyrzucamy ) i zalewamy szklanką wrzątku.
    Gdy makaron wchłonie wodę, dodajemy osączoną kukurydzę, pokrojony w półplasterki por, pierś kurczaka pokrojoną w kosteczkę i usmażoną z dodatkiem curry, pokrojoną drobno kapustę pekińską i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy