Sałatka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję stomatologię. Żyję aktywnie i zdrowo. Dania gotuję na parze lub piekę w folii.

Składniki:

  • ● 1/2 op. świeżego szpinaku
    ● 2 jajka
    ● awokado
    ● 1/4 szkl. płatków migdałów
    ● 1/2 małego jogurtu naturalnego
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● łyżeczka musztardy
    ● sól, pieprz ziołowy

Sałatka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i osuszamy.
    Ogonki usuwamy, większe liście
    rwiemy na kawałki. Awokado
    myjemy, osuszamy i obieramy.
    Miąższ kroimy w dużą
    kostkę. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, kroimy w dużą
    kostkę. Mieszamy ze szpinakiem
    i awokado.
  • 2. Płatki migdałów prażymy
    na patelni bez tłuszczu. Jogurt
    mieszamy z majonezem i musztardą.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Sałatkę polewamy sosem
    i posypujemy migdałami.

Porady

RADY Anny Sorotiuk Sałatkę zamiast solą, można doprawić 2 łyżeczkami sosu sojowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy