Sałatka ze szpinakiem, łososiem i peklowanymi żółtkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowa sałatka z łososiem i szpinakiem do jej doprawienia wystarczy sok z cytryny i peklowane żółtka.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g młodych liści szpinaku
    200 g wędzonego łososia
    200 g pomidorków koktajlowych
    1-2 peklowane żółtka z curry
    koperek
    sok z cytryny
    pieprz czarny

Sałatka ze szpinakiem, łososiem i peklowanymi żółtkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak mieszamy z łososiem, pokrojonymi na pół pomidorkami. Sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy koperkiem i pieprzem czarnym, mieszamy. Na koniec sałatkę posypujemy startymi lub cienko pokrojonymi żółtkami.

Komentarze

Podobne przepisy