Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka jest lekka, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Świeży szpinak idealnie komponuje się chrupiącym boczkiem i delikatną fasolką.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g wędzonego boczku (surowego)
    150g szpinaku baby
    1 mała puszka białej fasoli
    1 cebula (mała)
    2-3 łyżki pestek dyni (prażonych)
    Dodatkowo:
    ocet winny (czerwony)
    oliwa
    sól, pieprz

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący).
    Cebulę pokroić w cienkie piórka, a fasolkę odcedzić z zalewy.
    Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, skropić octem, oliwą i doprawić solą z pieprzem.
    Całość delikatnie przemieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy