Surówka przygotowana z zielonych warzyw : kapusty pekińskiej, ogórka, cebuli z dodatkiem jabłka. Polecam do drugiego dania.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 małej średniej kapusty pekińskiej
pół dużej średniej cebuli
1/3 dużego zielonego ogórka
1/2 dużego jabłka
1 łyżka oleju
2 łyżki octu winnego 6%
sól do smaku
pieprz do smaku
Zielona surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty pekińskiej myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. Cebulę obieramy i kroimy na pół, a później na półplasterki. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki.
Liście kapusty dokładnie osuszamy i kroimy na bardzo drobno. Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i ścieramy na tarce umyte jabłko do warzyw w misce. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Komentarze